Brieven aan de stad, een initiatief van De Republiek Brugge en Architectuuratelier Dertien12 in 2019, nu gebundeld in een boek. Voorgesteld in Republiek Brugge
Op 23 oktober organiseert het projectconsortium van het Living Lab Circulaire Sloopteams een inspirerende workshop over de rol van opdrachtgevers in urban mining projecten.
Op 25 oktober onderzoeken we hoe de machtsdynamiek tussen markt-, overheids- en gemeenschapsactoren invloed heeft op architectonische ontwerpbeslissingen. We maken gebruik van de Three is a Crowd-tool om wederzijds begrip te bevorderen en gedeelde waardekaders te identificeren.
Deze workshop op 15 november helpt architecten om diverse werkgroepen te navigeren via persoonlijke positionering. We gebruiken de Otherness-oefening om samenwerking en groepsdynamiek te verbeteren.
In deze workshop op 6 december leer je hoe je de betrokkenheid van de gemeenschap ook na de ontwerpfase kan behouden. We doen dit met behulp van het Transformative Communities Canvas dat rollen in kaart te brengt en zelfgeorganiseerde, veerkrachtige systemen bevordert.
Een 2-daagse training waarin je jouw vaardigheden als coach, bemiddelaar, projectleider of consultant verdiept. Maak concrete impact, balanseer doel en inspraak en vergroot het zelfvertrouwen van de groep. Ontdek de kracht van werken met hyperdiverse groepen.
Op het landgoed smissenbroek ontstaat langzaam maar zeker een agro-ecologie waarbij lokale biostromen ingezet worden voor het vervaardigen van materialen voor het hyperlokale landbouwbedrijf
In de eerste workshop van Participatie voor echt op 11 oktober richten we ons op effectieve en inclusieve participatie. We maken kennis met de Impactor, een instrument dat is ontworpen om impact te meten vanuit het perspectief van de deelnemers.
Op donderdag 10 oktober 2024 veroorzaakt OP/TIL opnieuw opschudding. Op die dag verruimt OP/TIL met OP/HEF jouw blik rond het thema ‘De kracht van grensverleggend samenwerken’. Timelab is van de partij!
Een heel semester gaan de ontwerpers van Design Academie Eindhoven aan de slag met de uitdaging om te ontwerpen aan de hand van de principes van Agro Ecologie.
Met een lezing door Liesbeth Huybrechts in het najaar van 2024 willen het VAi en Timelab inzicht krijgen in de uitdagingen van participatie bij actuele architecturale en stedenbouwkundige projecten in België.
Het is nodig dat we wat zuiniger met vlees omspringen, maar voor velen is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want zelfs sommige doorwinterde vegetariërs missen af en toe nog de smaak van vlees.
5 partners challenge 15 designers on a 10 days 24/7 yearly summercamp to make, eat, play, learn and meet in the Timelab jungle. This years topic is Exploring Biomaterials.
na enkele jaren onder de vleugels van de Stad Leuven, nemen de bewoners van Maakleerplek het beheer van hun eigen plek over. Timelab Academy begeleidt hen in dit proces van verzelfstandiging
Freja Nielsen transplanteert zaadbedden van hoogwaardige spontane vegetatie die dreigt te verdwijnen omwille van wegenwerken naar straat- en geveltuinen.