Buurtsporen

1 Nov 202331 Dec 2024

 

Welkom op Buurtsporen, het kennisplatform van de buurt rondom Timelab.
Het gaat over de straten Kogelstraat, Sarafijnstraat, Nieuwe Wijkstraat, Spitaalpoortstraat, Louis Cloquetstraat en Spijkstraat.

Op Buurtsporen verzamelen en delen we allerlei informatie en kennis over de buurt.
Van verhalen, over ervaringen tot meetdata. We doen regelmatig acties en voeren artistieke interventies uit. Neem een kijkje op www.buurtsporen.be,ontdek en deel jouw kennis !

Wat zijn jouw favoriete plekken in de buurt? Wat valt jou op? We horen ook graag jouw verhalen? Voeg je eigen weetjes toe en deel je kennis ! Dit kan een foto zijn, een tekst, cijfers, audio of video. 

Ons team vult deze kaarten aan met bestaande openbare gegevens over onze buurt. Zo kun je jouw eigen informatie vergelijken met de officiële informatie die verschillende overheden verzamelden en krijg je een veel beter gedetailleerd beeld van de buurt. De ideale basis voor (nieuwe) burgerprojecten!

Je kan als individu of als vereniging, school of buurtproject het platform gebruiken en jouw kennis toevoegen door eenvoudigweg een locatie te prikken en jouw informatie op te laden. Dit is echter alleen mogelijk als je je ook daadwerkelijk in de buurt bevindt ! 

Wat we hier verzamelen wordt uitsluitend gebruikt om terug te geven aan de buurt. De kennis is openbaar en gelicentieerd onder “CC licentie non-commercial share alike”, wat betekent dat het alleen gedeeld en gebruikt kan worden zónder commerciële intenties.

 

1 Nov 31 Dec
Redefining Cultural Space