Presentatie resultaten Waterwijs

7 Dec 2023

Op 7 december om 19u presenteren we alle resultaten die we binnen het project Waterwijs hebben kunnen realiseren. En ja, dit is zo veel meer dan verwacht!

We gingen op verkenning en luisterden naar de verhalen van Frank en de mensen van Farys over de historische en actuele waterhuishouding in de buurt. Evelien begeleidde het debat tijdens een eerste publiek moment waar we voor het eerst ook de plannen voor de waterzuivering uit de doeken deden. 

Er was de actie in de buurt waarbij de zelfherstellende kracht van publiek groen werd geactiveerd met het project Transplant van Freja. Daarnaast verzamelde Thirza verhalen over water en verborgen kennis, Lieven S. ging de kwaliteit van de rietgracht meten en leerde ons over wateractivisme. We openden opnieuw de deuren voor een Midzomer Fest waarbij we de natuurkrachten bundelden. Katherine bouwde verder aan de waterzuivering, geruggesteund door Bart en Tom van Farys en Curd van Watergenius. Sophie en Tshaby zorgde ervoor dat alles een podium kreeg en ook echt aangesloten werd op de waterhuishouding. Wim voegde een huisstijl en een veelheid van verhelderende iconen toe. De hele installatie werd zo een permanenten en werkende tentoonstelling die deel werd van de vele rondleidingen en debatten waaronder deze georganiseerd door de Yves die de waterarena van VITO in vloeiende (wink) banen leidt.

 

Stef bouwde een online platform waar publieke data over de buurt wordt gecombineerd met de zelf toegevoegde data uit het project en van burgers. Isabelle voorzag dit van een huisstijl en campagne. Farys startte met maandelijkse kwaliteitsmetingen van het water op om en bij 35 parameters. Deze meetdata werd dankzij de samenwerking met Biztory en het niet aflatende enthousiasme van Hans omgezet in een data analyse op de waterkwaliteit en -stabiliteit. Lieven B kwam langs en voegde een kroonstuk toe aan het werk. Aan de hand van verschillende sensoren kunnen we nu alle ins en outs van de installatie meten. 

Katherine ging door met het verzamelen en noteren van alle uiterest gedetailleerde kennis en informatie over de installatie. Deze wordt gebundeld in een publicatie op papier en op de wiki.timelab.org en geïllustreerd door de infographic van de hand van Wim. 

Sta je ook te popelen om deze resultaten te kunnen bewonderen en hier meer over te weten te komen? Kom dan langs op 7 december om 19u. 

19:00 - 21:00
Redefining Cultural Space
Gratis