Rasa Alksnyte

Rasa Alksnyte is een transdisciplinaire kunstenaar, fotograaf, leraar en mentor gevestigd in België. Door haar achtergrond in de podiumkunsten weet ze je te verrassen. Haar geest is gevuld met rariteiten en werkwijzen die verder gaan dan verwachte kaders en hokjes. Ze omringt zichzelf vaak met energie die anderen inspireert om te spelen, experimenteren, koken en tuinieren. Door zachtjes te ondersteunen moedigt ze andere kunstenaars aan om moeilijke vragen onder ogen te zien, oplossingen te vinden en naar een hoger creatief niveau te streven. In haar werk met kinderen geeft Rasa geen les, maar probeert ze hun hoofd te vullen met regenbogen, zelfgemaakt speelgoed en liefheid. Bij het begeleiden van groepen helpt Rasa Alksnyte deelnemers om kleine stapjes vooruit te zetten en losse beelden te verbinden tot één mooie foto. Rasa werkt met alles wat groeit en groeit en groeit...

Projects (1)

Inschrijvingen (10)

15 Feb 2023

OPEN CALL : FOODWAYS 2023

Onze voeding is de lens op de wereld. Op persoonlijke herinneringen aan mensen, momenten en smaken. Wat we eten en wat we koken verbindt ons met onszelf, onze geschiedenis en elkaars cultuur. Eten zijn de verhalen die we willen vertellen en die andere ons vertellen. Wat is jouw verhaal en hoe verbindt wat je eet jou met de wereld, je voorouders en elkaar?
25 Feb 29 Feb 2020

[Sprint 2020] documenting commoning residencies

Every year, a sprint reflects on the past year of the organisation and defines questions and issues to be addressed in the future work. In a 4 days gathering the sprinters of 2020 will collectively work on strategies, tools and practices on the issue of documenting and communication.
1 Jan 201731 Dec 2019

Sprinters

Former residents and people from Timelab’s broader artists network have gathered occasionally over the years. Since spring 2017, we invited them to take part in the yearly Sprint. We call them Sprinters.