Bert Callens

Inschrijvingen (5)

6 Dec 2024

Wat na het ontwerp?

In deze workshop op 6 december leer je hoe je de betrokkenheid van de gemeenschap ook na de ontwerpfase kan behouden. We doen dit met behulp van het Transformative Communities Canvas dat rollen in kaart te brengt en zelfgeorganiseerde, veerkrachtige systemen bevordert.
15 Nov 2024

Hoe positioneer je jezelf?

Deze workshop op 15 november helpt architecten om diverse werkgroepen te navigeren via persoonlijke positionering. We gebruiken de Otherness-oefening om samenwerking en groepsdynamiek te verbeteren.
25 Oct 2024

Wie beslist?

Op 25 oktober onderzoeken we hoe de machtsdynamiek tussen markt-, overheids- en gemeenschapsactoren invloed heeft op architectonische ontwerpbeslissingen. We maken gebruik van de Three is a Crowd-tool om wederzijds begrip te bevorderen en gedeelde waardekaders te identificeren.
11 Oct 2024

Wie neemt deel?

In de eerste workshop van Participatie voor echt op 11 oktober richten we ons op effectieve en inclusieve participatie. We maken kennis met de Impactor, een instrument dat is ontworpen om impact te meten vanuit het perspectief van de deelnemers.
26 Sep 2024

Participatie voor echt

Met een lezing door Liesbeth Huybrechts in het najaar van 2024 willen het VAi en Timelab inzicht krijgen in de uitdagingen van participatie bij actuele architecturale en stedenbouwkundige projecten in België.