Van wie is het water?

25 Apr 2024

In België ben je eigenaar van de regen die op jouw dak valt, maar in andere culturen en vervlogen tijden ziet en zag men het soms anders. Van wie is de regen eigenlijk?

Stel dat we regen zouden beschouwen als een gemeenschappelijke bron, hoe zouden we de waterhuishouding dan op buurtniveau organiseren? Welke wetgevende kaders en denkkaders zitten in de weg? Is dit een technische aangelegenheid of eerder een maatschappelijke kwestie?

Een proefopstelling in Timelab toont continue monitoring en analyse van de regenwaterzuivering, waarbij 80% wordt omgezet in sanitair water en nog geen 10% tot drinkwater. Dit is een verhouding die gemiddeld terugvinden in huisgezinnen. Wil je weten hoe het werk of zelf een installatie bouwen? Of wil je weten hoe stabiel de kwaliteit van zelfgeproduceerd water eigenlijk is? Volg de kwaliteitsmetingen hier

Ons technisch onderzoek toon geen reden om aan te nemen dat een lokale installatie op buurtniveau niet mogelijk zou zijn. We brengen opnieuw mensen samen om de toekomst van water als commons in de stad waar te maken.

Wil je hier meer over weten of aan mee werken? We nodigen je van harte uit om op 25 april om 19u. We geven jou inzage in onze meetresultaten en gaan in debat met experten over duurzaam toekomstig waterbeheer op buurtniveau. Proost!

19:00 - 22:00
Redefining Cultural Space
Gratis