Masterclass educational research design science

28 Apr 29 Apr 2022

Clean language is een methode voor coaching die geinspireerd is op de Maori cultuur waarbij voorouders en eigen ervaringen in het leven vorm geven aan wie we zijn. David Grove ontwikkelde de methode voor trauma verwerking en noemde het 'the presence of the past' in het leven. 

Deze methode geeft ruimte voor zelf-exploratie en het vinden van de kracht van binnenuit. Het is een eenvoudige manier van vragen stellen en kan zodoende in alle mogelijke vormen geintegreerd worden in het leerproces bij jongeren. 

Samen met de studenten Educational Research Design Science van KULeuven onder leiding van Robin Schaeverbeke, ontwerpen we het instrumentarium voor interactie die ondersteuning geeft aan alle vormen van formeel, niet- en non-formeel leren. 

Het resultaat is een ruimtelijk ontwerp dat zal worden uitgetest in LAB Puurs-Sint Amands

Meer en goede info over clean language vind je op wikipedia Maar check ook zeker het werk van Caitlin Walker. Zij geeft een goede introductie in haar werk met clean language voor groepen met jongeren op TED. Ze bundelde alles in haar boek From contempt to curiosity

Wil je daarna zelf deze methode uittesten? Hou dan de website van de School of Commons in het oog!

28 Apr 29 Apr
9:00 - 17:00
Remodeling Common Ground