Knotfactory: het effect van een warme pers op composiet gemaakt uit Japanse Duizendknoop

16 Nov 2022

In de Knotfactory maken we composietmaterialen die 100% biodegradeerbaar zijn. We maken deze op een open source installatie, repareerbaar, aanpasbaar en low budget.

De workshop is onderdeel van het ontwikkelingsproces van de Knotfactory waarbij we telkens een ander thema belichten en zo de installatie en materialen verbeteren. In deze workshop focussen we op energietoevoer en het effect van warmte op het resultaat. Dit kadert binnen het onderzoek naar een DIY warmtepers die we hier voor het eerst gaan testen. De volgende stap is een pers die je gemakkelijk meenneemt naar de plek waar je ze nodig hebt. Off grid.

De workshop is bedoeld voor makers die willen bijdragen aan de ontwikkeling van de open source kennis over biodegradeerbaar materiaal, de toepassing van het materiaal in producten, eenvoudige open source en modulaire processen en de manier waarop je een werkplaats voor knotfactory inricht. Al onze onderzoeksresultaten delen we op onze wiki.

Al onze resultaten van dit onderzoek dragen de CC licensie met Attribution-Commercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0).

Wil je hieraan meebouwen? Mail marieke@timelab.org of kom gewoon naar de workshop op 16 november.  

14:00 - 17:00
Reshaping Industry
Gratis