berte & harmey - NUL PUNT WOLK

15 Apr 31 Dec 2020

Nul Punt Wolk is een samenwerkingsproject ontwikkeld door berte & harmey, een occasioneel kunstenaarsduo, gevormd door Filip Berte (BE) en Cliona Harmey (IE). Gent wordt gebruikt als uitgangspunt voor de ontwikkeling van de eerste versie van hun Bare Map-reeks. De kale kaart wordt gegenereerd met behulp van LiDAR-gegevens uit de lucht om een ​​visualisatie te creëren van de stad, kaal gestript tot het onderliggende terrein, verstoken van gebouwen, vegetatie en straten.

De fysieke afdruk van de kaart is gemaakt in samenwerking met riso-printlab Topo Copy (BE). Deze prints worden gepresenteerd op een op maat gemaakt modulair ondersteuningssysteem gebouwd in samenwerking met Open Structures (BE). De Bare Map wordt sculpturaal in het echt geïnstalleerd bij BLANCO en zal ook zichtbaar zijn via een online preview. De Bare Map Prototyping Preview wordt mogelijk gemaakt met financiering van Culture Ireland.

Zero Point Cloud groeit cumulatief en is ontworpen om op verschillende locaties te worden geactiveerd. Dublin wordt de volgende stap in het Nul Punt Wolk-project, te beginnen in juni 2021 met een Open Studio Research residency bij NCAD Gallery. De Bare Map van Dublin wordt gefinancierd door een projectsubsidie ​​van de Irish Arts Council.

Meer info: https://www.nulpuntwolk.nu/

15 Apr 31 Dec
Reclaiming Artists' Residencies