Nathalie Decoene

Ik ben Nathalie Decoene wildplukker, ecokok en psycholoog in de natuur. De liefde voor en de kennis van planten kreeg ik met de paplepel mee. Vooral voor de gecultiveerde varianten. Mijn grootouders waren landbouwers, mijn vader is een moestuinier en mijn moeder kan ik best omschrijven als een sierplantenfluisteraar. Ook het vertoeven in de buitenlucht en in de natuur was een vast onderdeel van het grootste deel van mijn kindertijd: ik woonde op den buiten, al spelend verkende ik betreden en onbetreden paden, ook op vakantie trokken we steevast de natuur in (vooral naar de bergen in Frankrijk en Italië). 

Ik denk dat het vooral daar is dat mijn liefde voor de ongerepte natuur werd aangewakkerd. 

Er was al lang een sluimerende, ongeorganiseerde interesse in de eetbaarheid van wilde planten. In 2022 volgde ik de wildpluk jaaropleiding bij Forest to Plate. Sindsdien heeft de wondere wereld van wilde planten zich voor mij geopend en ik ben er niet meer weg te slaan. Meerdere keren per week trek ik het Heermeerspark bij mij in de buurt in en de omliggende velden en bosjes waar ik mij verbind met de planten, de aarde, de seizoenen, de plek. Wildplukken en wildkoken is voor mij een heel bijzondere manier om je eigen omgeving letterlijk in je op te nemen en je ermee te verbinden. Die ervaring deel ik met andere geïnteresseerden via mijn wildpluk- en kooksessies en wildplukwandelingen. 

Lees meer over mij en wat ik doe via https://nathaliedecoene.be/

Inschrijvingen (3)

21 Jun 2024

Midzomerfest

Op de kortste nacht van het jaar is de natuur pure magie! Een interactieve voorstelling.
15 May 16 May 2024

Masterclass Celebration of the Nettle

In this masterclass, we aim to challenge the conventional perception of nettle (Urtica) as a mere weed and instead, delve into its multifaceted potential. Our goal is to foster diverse perspectives and cultivate innovative relationships with this resilient plant.