Agro-ecologie op Smissenbroek

31 Dec 2024

Na bijna 10 jaar experimenteren met bio materialen en lokale productiesystemen in Knotfactory is het tijd om al deze kennis te gaan toepassen op een reële context. 

Ontdek Smissenbroek: Een Levend Laboratorium voor Duurzame Landbouw

Smissenbroek, een prachtig landgoed in Oosterzele, op slechts 30 minuten van Gent, wordt door eigenaresse Isabelle d'Ursel omgevormd tot een ecologische boerderij met een focus op educatie. Hier worden eeuwenoude ecosystemen gecombineerd met moderne landbouwpraktijken, zoals bijenteelt, kippen houden, en gewasproductie voor consumptie.

In samenwerking met Timelab is Smissenbroek niet alleen een onderdeel van de Knotfactory, maar ook een leeromgeving voor eiwittransitie en bodemverbetering. Dit domein dient als proeftuin voor het ontwikkelen van nieuwe visies op lokale biomaterialen, waarbij bio-bronnen direct op de boerderij worden omgezet in nuttige producten.

Met diverse ecosystemen en innovatieve landbouwpraktijken biedt Smissenbroek een unieke kans om mee te denken over de toekomst van de bio-economie. Dit project staat open voor jouw betrokkenheid en ideeën. Schrijf je in om het project te volgen en bij te dragen aan deze baanbrekende ontwikkelingen in duurzame landbouw.

Op de planning staat:

23 september tot 15 januari 1: onderzoek en ontwikkeling door studenten Design Academy Eindhoven en VUB landscape engineering. Zij zullen gedurende een semester voorstellen uitwerken op vlak van zowel het ecoysteem, schaling, productie, materialen en business model.

Volg het project en schrijf je in om op de hoogte te blijven!

 

31 Dec
Reshaping Industry