space...

​Welkom in onze 1800 m² open ruimte, industrieel erfgoed, gerenoveerd black field. Het gebouw heeft een stem, een verleden, littekens en veel dromen. Tal van kunstenaars lieten hun stempel na in de ruimte. Ben je op zoek naar een bron van inspiratie, een verfrissende oase in de stad of een plek waar dromen mag? Timelab biedt een totale ervaring met ruimte voor keynotes, workshops en (h)eerlijke cateringformules. Top je ervaring op met een workshop uit het aanbod van de Timelab Academy!

Het pand is gelegen in de Kogelstraat 34 in Gent. Optimale toegankelijkheid met eigen en openbaar vervoer, vlakbij centrum Gent en de nieuwe dokken. 

Zowel op (semi)permanente basis als voor evenementen delen wij onze ruimte. Zoek je een afsluitbare white cube of black box? Dan is dit waarschijnlijk niets voor jou, maar ben je net als ons nieuwsgierig naar mogelijke synergieën en nieuwe perspectieven, dan is dit de place to be! 

Deze plek is vanaf zomer 22 de omgeving  waar verschillende mensen samen zijn en werken in een gedeelde en flexibele ruimte. Timelab staat voor ruimtelijke veerkracht door ontmoeten, doen en groei. 

Onze ruimte is een open en zorgzame plek die iedereen en alle gender en seksuele expressies verwelkomt en open is voor mensen op alle levenspaden.

Zo gaan we te werk

We hebben de ruimte opgevat op 3 niveaus en 14 type ruimtes waaronder enkele gespecialiseerde circulaire labo’s. Iedere ruimte heeft bepaalde eigenschappen en afsprakenkader. Laat ons weten wat je wil organiseren en wij helpen jou op weg naar een unieke ervaring. 

De gelijkvloerse verdieping is volledig rolstoeltoegankelijk en ideaal voor events tot 120 personen, keynote met breakouts. Zoek je plek voor werksessies of wil je in het makerslab of de co-office een meer permanente uitvalsbasis, dan moet je op +1 zijn. Ben je begeesterd door foodconcepten of ben je coach in lichaamswerk of zelfontwikkeling? Dan hebben wij uitzonderlijk mooie werkruimtes voor jou. Een uitgerust restaurant of een ruime (200 m2) vrije en intieme warme zolder. 

Rondleidingen en presentaties 

Samen met gebruik bieden we ook rondleidingen en presentaties aan voor groepen. Vooraf bepalen we samen het thema dat je wil belichten. Dit kan gaan over circulaire stadslabo’s, onderwijsvormen, community building, stadsontwikkeling, maakactiviteiten, korte keten productie, bio-economie, etc

Kostprijs

We hebben een beheersmodel ontworpen voor het delen van onze ruimte voor projecten, partnerschappen en evenementiële activiteiten tot 100-120 personen. 

We hanteren een prijssetting voor ieder van de ruimtes en op 3 niveaus (partner, standaard en steuntarief). Op basis van je keuze voor catering, logistieke ondersteuning, rondleidingen of workshops, maken wij een offerte op maat. 

Gratis gebruiken?

Speciaal voor buren en initiatieven die we een warm hart toedragen houden we 10 dagen per jaar vrij voor gratis gebruik. 

Wens je gebruik te maken van onze ruimtes? Contacteer ons dan via team@timelab.org.

Wat onze bezoekers vertellen :

"Ons professioneel netwerkevent met de ontwerp- en vastgoedsector in Gent kon geen betere locatie hebben. Het Timelab HQ ademt architectuurkwaliteit uit, en de werking draait rond urgente maatschappelijke stedelijke uitdagingen waar we in Gent voor staan. Wij appeleren graag aan de ambities die Timelab als organisatie koestert. En willen die waarden mee uitdragen. De organisatie verliep vlekkeloos, en het Timelab team dacht mee over de beste setting, catering en programmering. Warm aanbevolen!"

"Inspirerende locatie, boeiende rondleiding en super dienstverlening! Onze groep was zeer enthousiast en de interesse in Timelab en jullie missie werden zeker en vast gewekt. We komen graag nog eens terug!"

"We zochten een sfeervolle locatie in lijn met onze waarden en vonden de gepaste ruimte bij Timelab. Je stapt de ruimte binnen en je wordt meteen betrokken als bezoeker. Het team van Timelab verzorgde ook een workshop. Zo kwam de meerwaarde van de plek nog meer tot uiting."

—---------------------------------------------------------

De renovatie van het gebouw werd opgezet als een artistiek experiment in het delen van ruimte en hoe onderhoud en ontwikkeling van de ruimte op een collectieve manier kan worden aangepakt. Samen met a2o architecten hebben we getracht een flexibele, toegankelijke en volhoudbare ruimte in de stad te creëren. Dit proces werd verdiept en verbreed door de inbreng van vele kunstenaars en makers : Wendy Van Weynsberghe, Paul De Braeckeleer, Duncan Speakman, Rachel Himmelfarb, Helena De Smet, Z. Blace, Vanessa Brazeau, Lies van Assche en vele anderen.