Open weekend

za 19.11.2016 10:00 tot zo 20.11.2016 18:00

is een gratis event in Gent tijdens het openingsweekend van , 8ste triennale voor vormgeving. Hoe zien handwerk en maakindustrie er morgen uit? Jouw tas, sofa en wagen worden fundamenteel anders ontworpen en gemaakt. Beleef tijdens Maker City zelf de vernieuwing in maakprocessen en ontdek de producten van morgen.

Timelab opent tijdens Maker City het hele weekend haar deuren. Je kan gedurende de hele dag het -team aan het werk zien, maar ook andere co-creatieprojecten zoals: Niets is verloren, met o.a. Ginderella en Knotplex, en HAP worden opnieuw voorgesteld. 

Verder kan je kennis maken met de algemene werking van het lab en andere maakprocessen zoals ; een nieuw model voor schoenenproductie, gebaseerd op open en lokale productie, en kan je jezelf laten 3D scannen en printen*.

De makers zelf zullen er uiteraard ook zijn. Maak kennis met de opvouwbare kano van Otto Van Steen en Thomas Weyn (), Jeffrey Thielens met zijn 3D scanner, Benoit en zijn maquettes, Jesse Howard en  en nog veel meer.

ism Design Vlaanderen en Unizo

We openen ook het pop up café Time Capsule. Een praat en leescafé met koffie van .

Datzelfde weekend gaat bij Timelab ook het jaarlijkse residentieprogramma van start: ‘How do we save time?’ Van 18 tot 27 november komen 15 internationale kunstenaars, ontwerpers en makers samen met als doel te onderzoeken hoe we omgaan met veranderende percepties van tijd. Meer informatie ().

Meer informatie over Maker City vindt je

* zondag 20 november van 10u-18u