[Expo] Ruimte

do 19.10.2017 20:00 tot di 31.10.2017 17:00

Opening tentoonstelling RUIMTE op donderdag 19 oktober om 20:00-23:00, Kogelstraat 34 9000 Gent

RUIMTE verbeeldt de zoektocht naar de vorm van het ongrijpbare achter wat onze ruimte vormgeeft. 

In de tentoonstelling laat je je leiden door het ontstaan van de . Het is een bouwmateriaal gemaakt uit maaiafval van ongewenste planten. We vertellen dit verhaal aan de hand van een reeks inwisselbare patronen die de verbinding maken met andere concrete voorbeelden in de ruimte. De patronen geven inzage in de processen waarop de  omschrijving van ruimte als een gedeelde plek is gestoeld. Het concept ‘commons’ is nooit veraf. Het resultaat is een vorm voor aanpasbare architectuur. Open en beweeglijk. Vloeibaar en omkeerbaar. De definitie van de ruimte ontstaat vanuit de relaties tussen haar gebruikers in de beweging in de ruimte. Zonder oordeel en vanuit verschillende perspectieven. Het is een actieve niet gecureerde vorm. 

Dit project maakt deel uit van het onderzoek in het kader van het concreet renovatieproject als piloot voor omkeerbaar bouwen dat van start gaat in 2018 in de Kogelstraat 34 te Gent.

De lezingenreeks Spatial Series en de tentoonstelling Ruimte maken deel uit van het project (2016-2017) als voortraject en onderzoek ihkv RUIMTE

De tentoonstelling loopt nog tot 31 oktober 2017

De publicatie die bij dit project hoort is apart verkrijgbaar. Stuur een mail naar

Scenario : Timelab ism Common Room en Jan Leyssens

Tekst : Geert Vandermeersche

Scenografie & Grafisch:

partner: archipel vzw

gesteund door de Vlaamse Overheid