[WORKSHOP] OPEN SOURCE TOOLS VOOR TEXTIELONTWERPEN

WAT:
Digitaal textielontwerpen laat toe om op een ecologisch verantwoorde manier je eigen ontwerpen te drukken op de gewenste hoeveelheid stof. Zo hoef je je niet meer te laten dicteren door trends en kan je zelf bepalen welke ontwerpen je draagt.Veel textielprints worden tegenwoordig in Adobe Photoshop of Illustrator gemaakt. Deze programma’s zijn helaas, onder andere vanwege hun kostprijs, niet toegankelijk voor iedereen. In deze workshop ligt de focus op het ontwerpen van je eigen print a.d.h.v. open source tools.

DOEL:
Naast het aanleren van verschillende technieken, zowel met open source programma’s als manueel, voor het ontwerpen van textielprints, krijg je thuis je eigen ontworpen stuk stof opgestuurd!

WIE:
De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Ervaring met grafische software is niet nodig.

MAX 12 deelnemers

HOE:
Na een korte introductie over Slow Design door Olu Vandenbussche*, maak je kennis met enkele manuele en (open source) digitale technieken om zelf prints te ontwerpen. Daarnaast kan je je ontwerp uploaden naar een digitale drukkerij die het op een mileuvriendelijke wijze op een stof naar keuze drukt.

PRIJS:
60 euro p.p. (incl. materiaal)

Inschrijven is verplicht en kan hiernaast.

MATERIAAL:
Neem zelf een pc/laptop met internetaansluiting mee (min. 1 per 2 deelnemers), je zal deze nodig hebben tijdens de workshop. De rest van het materiaal wordt voorzien.

 

let op: ben je ingeschreven en kom je niet opdagen? Dan rekenen we een no show fee van 20 euro. Annuleren kan kosteloos tot 3 dagen vooraf​.

Je deelname is pas geldig na betaling!

* Over de begeleiding: Textielontwerpster Olu Vandenbussche uit Gent richtte begin vorig jaar haar ontwerpstudio Manel op om een antwoord te bieden op de uitdagingen die Fast Fashion (wegwerpmode) stelt. Ze doet dit via workshops, een duurzame stoffenlijn en ontwerp-op-maat volgens de filosofie van Slow Design. Met haar workshops wil Olu deelnemers leren hoe ze zelf textielprints kunnen ontwerpen zodat ze zich niet langer door de grote modemerken hoeven te laten dicteren en mee gestaltekunnen geven aan de ontwerpen die ze dragen.​Categorie: