[Garage Camp] Mobile AIR -Tiny Houses

do 30.08.2018 10:00 tot ma 03.09.2018 20:00

Een eigen huis op wielen van slechts 6 M2 groot. Om te bouwen tot werkplek of tijdelijke foodtruck of repetitiekot of .... Wonen en werken in een verplaatsbaar huis. Wie droomt daar niet van. We halen de mosterd bij enkele kunstenaars met tonnen ervaring in het bouwen van Tiny Houses.  En waarom bouwen we deze dan gelijk niet samen. Zo kunnen we er later ook samen gebruik van maken en is het project te overzien. Na de deelwagen, het deelhuis op wielen. Wie doet mee?
 
Met de reeks garage camps* Tiny House gaan we concreet aan de slag. 
 
In de eerste aflevering van deze reeks ging Pia Gruter met de deelnemers op zoek naar wat er in het gebouw beschikbaar is van materiaal. Onderzochten ze de mogelijke onderstellen en technische draagkracht. Het antwoord was de AIRlevator. een Artist in Residence plek gemaakt uit de restanten van een oude stalen liftkoker, inclusief het trek mechanisme. 
 
Pia Grüter (1985, Berlin) bouwen met Mobile Air een eigen kunstenaar in residentie platform voor veldonderzoek. Zij deelt haar kennis met de lokale Gentse community.
Te gast: Henry Alles, Nederlandse theatermaker en beeldend kunstenaar bouwde al verschillende mobiele residentieplekken. Met de TAIR en de PAIR toert hij Europa rond.
 
In de 2de aflevering zijn het Damian en zus Kilian van der Velden die verder bouwen op het idee van Pia. Zij zullen de constructie voor de wanden en het schuifmechanisme verder op punt stellen. We werken 5 dagen lang van donderdag 30 augustus tot maandag 3 september en gebruiken vooral het beschikbare recup materiaal dat we vinden in De Schuur. 
 
Damian en Kilian bouwde al verschillende Tiny Houses en zijn meester in het hergebruiken. Kom meewerken en leren. Samen bouwen we een tiny house voor de Schuur waar je dan later, als cocreator ook gebruik van kan maken. (link)
Deelnemen kan enkel voor de volle vijf dagen, lunch wordt voorzien. Je kan ook je eigen project meebrengen en hieraan verder werken tijdens het camp.

Inschrijven is verplicht en gratis mits een korte motivatie.

Na inschrijving ontvang je het dagprogramma en praktische info.

Meer over de projecten van Damian:

Meer over het project van Pia: 

*een garage camp is een workshop van enkele dagen gericht op de concrete realisatie. Een bouwweekend of 5 daagse in dit geval.