P2P gift credit card

Dit project stelt een alternatieve economie voor op basis van peer-to-peer architectuur voor een meer evenredige verdeling van rijkdom in de samenleving. Het biedt een innovatief, participatief systeem met behulp van vals virtueel geld. Door de uitgifte van een visionair type creditcard introduceert het project het P2P Gift Finance System, gebaseerd op People-to-People die gratis krediet delen over digitale netwerken. De P2P Gift Finance is een democratische creatie van geld, rechtstreeks geregeld door gewone mensen, om de rijkdom te herverdelen in de samenleving.
 
De website  stelt mensen in staat om unieke virtuele kaartnummers aan te maken om naar anderen te sturen via digitale apparatuur en platforms. Een limited edition van de fysieke plastic P2P Gift Credit Cards zijn verkrijgbaar op aanvraag bij P2PGiftCredit.com, deze werden eveneens verspreid via openbare acties in Londen.
 
Uit een reeks van 5 door de kunstenaar ondertekende ‘P2P gift credit cards’, is er één deel geworden van de Timelab Collection.
licence: 
CC attribution 2.0 Belgium