[DE SCHUUR] Ceta

wo 26.09.2018 20:00 tot 22:00

Hoe zit dat nu eigenlijk met die handelsverdragen? Met CETA ? Dat is nu toch al gestemd en achter de rug ? En al die andere ver van mijn bed afkortingen als JEFTA, TiSA, ISDS.... Wie ligt daar nog wakker van ?

Inderdaad heeft het Vlaams Parlement ingestemd met CETA en zal de Kamer dat donderdag meerderheid/oppositie ook doen. Maar Andere parlementen moeten nog het debat voeren. En het Hof van Luxemburg moet nog antwoorden op de vraag van België of CETA wel strookt met onze grondwetten en grondrechten.

En hoe zit het dan met die straffe beweging die op het grondrecht van burger, burgermaatschappij, overheden en moeder aarde staat ? Tegenover big business en haute finance die lobbykracht voorrang geeft op de kracht van het algemeen belang.

De burgerinitiatieven van de TTIP- en CETA-vrije gemeenten hebben het laatste jaar een fijn parcours afgelegd. We maken samen de balans op en maken plannen voor de zomer en het najaar.

Lokaal. Regionaal. Nationaal. Europees. Komen aan bod:

1. Federale en Vlaamse instemming met CETA. Evaluatie en gevolgen.

2. Lokaal impact van CETA en ISDS: ISDS DP World en Cargill-vlees .

3. Situatie burgerinitiatieven TTIP-CETA- vrije gemeenten e.a. samen voor het op poten zetten van de stand in de Gentse Feesten in de Bibliotheekstraat.

4. Afspraken

Dit event maakt deel uit van De Schuur. De Schuur is een vrije ruimte, een opslagplaats voor barre tijden, een schurende plek in de stad. Een plek in beweging. Een rustpunt en ontmoetingsplek voor de buurt. Wil je zelf iets organiseren in De Schuur?