Ultimaker 3

Specificaties van de Ultimaker 3:
- Bouwvolume van 215 x 215 x 200mm
- Laagresolutie tot 20 micron met de 0.4mm nozzle
- Printtemperatuur tot maximaal 280°C
- Dual extrusion met ondersteunend oplosbaar materiaal
- Verwisselbare print cores
- Verwarmd printbed met actieve bedleveling

Dubbele printkop
De dual extrusion printkop biedt nu de mogelijkheid om basismateriaal te combineren met oplosbaar ondersteunend materiaal. Hierdoor maakt je de meest complexe mechanische onderdelen. Uiteraard is printen met twee dezelfde basismaterialen in andere kleuren ook mogelijk. Het automatische nozzle-lifting systeem zorgt er daarnaast ook voor dat iedere print een gladde, professionele finish heeft.

Print cores
Een andere vernieuwing zijn de print cores. Sneller wisselen tussen print cores betekent sneller wisselen van materialen en sneller prints opnieuw opstarten. Bij iedere Ultimaker 3 krijgt u 2 print cores voor basis materialen (AA) en een print core voor ondersteunende materialen (BB) meegeleverd. De opbouw van de verschillende print cores zorgt voor minder risico op verstoppingen en een verbeterde printervaring.

Wifi
In vergelijking met de voorgangers werkt de Ultimaker 3 met een USB poort in plaats van een SD kaart. Nieuw is de mogelijkheid om je Ultimaker 3 te connecteren met je PC via de WiFi/Lan connectiviteit. Eens je de printer geconnecteerd hebt via WiFi kan je ook de voorgang van je print volgen via de live camera.

Handleidingen van de machine en de software kan je vinden op
Opgelet: Je moet Timelab PRO zijn om de machines te gebruiken.

Materiaal: 
PLA, Nylon, ABS, CPE, PVA, CPE+, TPU 95A, PC, PP
Bewerkbaar oppervlak: 
215 x 215 x 200mm
File type: 
STL, GCODE
Gebruikte Software: 
Cura
Price: 
Je kan deze machine gebruiken eens je Timelab PRO bent. Daarna betaal je 0,06 euro per gram geprint materiaal.