Tegenlicht Meet Up 9000

di 10.10.2017
19:30 tot 23:30

Iedere maand nodigen Timelab, Masereelfonds, ACV Oost-Vlaanderen en Buren van de Abdij een gast host uit. Deze kiest een uitzending uit het aanbod van , zorgt voor een voorwoord en leidt het debat in.

Voor de eerste editie hebben we het genoegen Caroline Van Peteghem te verwelkomen:

"Ik kies voor de vpro Tegenlicht aflevering 'Italiaanse Lente' over de bijzondere burgemeester van Palermo op het Italiaanse eiland Sicilië. 

Heel wat mensen op de vlucht die de Middellandse Zee oversteken, belanden in Palermo. Dat doet de burgemeester van Palermo niet in een kramp schieten. Voor hem blijven medemenselijkheid, rechtvaardigheid en hoop primeren; hij heet de asielzoekers welkom en investeert veel in de integratie van nieuwkomers. Hij staat op en verdedigt menselijke mobiliteit als een fundamenteel mensenrecht. Ik kijk naar hem en denk: we moeten het vaker doen, als burgers, verenigingen, politici: opstaan en luidop dromen over een andere wereld." 

Caroline Van Peteghem, medewerker communicatie bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen / gemeenteraadslid voor Groen in Gent / vrijwilliger bij o.m. Hart boven Hard

 

kan je alvast de aflevering terugvinden.

Kan je er niet bij zijn, maar wil je wel graag op de hoogte blijven van de toekomstige Meet Ups, schrijf je dan zeker in.

Uit de Jean Lievens Commons Library zal gastheer Geert Vandermeersch een boek selecteren dat aansluit bij dit debat. Wie graag deelneemt aan de leesgroep, stuurt een mail naar:

De volgende edities vinden plaats op:  

14/11, 12/12 en 09/01 

Schrijf je in dan houden we je op de hoogte!