De Schuur

De Schuur is een vrije ruimte, een opslagplaats voor barre tijden, een schurende plek in de stad. Een plek in beweging. Een rustpunt en onmoetingsplek voor de buurt. In de loop van het najaar 18 en voorjaar 19 is de Schuur het actieterrein en de speelruimte voor tal van concepten en activiteiten. We beginnen met een volkskeuken vanaf juli en haken hierop in met tal van voedselconcepten. Zo vormt de volkskeuken één van de activiteiten die zich in het gedeelde pand aan de kogelstraat 34 nestelen. Daarnaast ontspinnen zich concepten rond de thema's brood, bloemen en textiel**.

 

In de komende maanden kan iedereen een vraag tot gebruik van de gedeelde ruimte richten. Deze ruimte is gratis te gebruiken in ruil voor een vrije contributie in tijd of middelen voor het geheel. De indiening kan schriftelijk via mail naar of loop gewoon binnen op vrijdag van 9u tot 17u. 

Na de experimenteerperiode tot mid 2019 bekijken we met de aanwezige bezetters van de ruimte hoe een werkbaar model voor de toekomst er kan uitzien.

** deze thema's werden gedestileerd uit verschillende droomsessies en verrijkt met een buurtanalyse door Daniela Dossi. 

Meer info op