[BRAINSTORMSESSIE] Tijdelijke invulling bib Zuid (3)

vr 24.02.2017
09:00 tot 17:00

Wie het nog niet heeft gehoord: de Hoofdbibiliotheek van de stad Gent aan het Zuid komt vanaf maart volledig leeg te staan. Vanaf 1 mei tem 31 december 2017 kan ze worden ingenomen door een nieuwe tijdelijke beheerder of collectief van organisaties. 

De 7000m² ruimte innemen als burger, daar dromen heel wat mensen van, luidop en in stilte. 

Timelab wil de realisatie van al deze dromen faciliteren.

Op 3 februari 2017 ging een eerste sessie van start, met een erg inspirerend resultaat als gevolg. Met de verschillende initiatieven gingen we kijken naar de gemene deler en formuleerden we verschillende typologieën*. 

Als vervolg op de speeddate maandag, waarbij geïnteresseerden zich konden aansluiten bij reeds bestaande typologieën, organiseerden we op 17 februari 2017 een volgende sessie. Kandidaten konden aansluiten als trekker of als gebruiker. Tijdens de sessie van 24 februari gaan we met de trekkers per typologie verder de modaliteiten bepalen, de noden en grootte in kaart brengen en inplannen in het gebouw.

Dit event is niet publiek. Indien je graag meer wilt weten over de verschillende typologieën of als je je graag wilt aansluiten, stuur een mailtje naar

 

*Typologie = een onderverdeling op basis van kenmerken. 

Omslagfoto: Wikimedia Commons

 

Meer hierover kan je vinden op